Waarom kiezen voor rouwtherapie?

Rouwen is iets wat we allemaal een keer in ons leven hebben gedaan. Het is een vervelend proces en voor sommige mensen is het heel moeilijk. Rouwen staat vaak in verband met het overlijden van een dierbare. Dit kan een familielid zijn, maar ook je partner, vriend of zelfs huisdier. Iedereen rouwt op een andere manier en voor sommige kan het een week duren en voor andere een jaar. Sommige mensen kunnen heel moeilijk omgaan met het rouwen en dit kan komen door verschillende omstandigheden. Wanneer je er veel moeite mee hebt, kan het zijn dat andere dingen ook verkeerd gaan. Zo kunnen je prestaties op het werk achteruit gaan, of kan je relatie hieronder flink lijden. Gelukkig is er een oplossing en kan het een heel goed idee zijn om te kiezen voor rouwtherapie. Maar hoe werkt dat nu precies? 

Hoe werkt rouwtherapie?

Het doorlopen van een moeilijk rouwproces is de kern van rouwtherapie. Rouwtherapie beweegt zich tussen interventie en presentie en dit is heel belangrijk. Het gemis en de pijn wordt gevalideerd aan de ene kant, maar de andere kant wordt ook uitgedaagd om het eigen leven weer in handen te nemen. Dit is natuurlijk erg belangrijk met het rouwen, want je wilt natuurlijk wel weer je dagelijks activiteiten ondernemen. Rouwtherapie heeft het doel om de natuurlijke balans te vinden tussen vernieuwing en verlies. Er zijn verschillende aanwijzingen die laten zien dat je eigenlijk moet kiezen voor rouwtherapie. Zo kan het zijn dat je een gebrek aan energie hebt, of slaapstoornissen ervaart. Daarnaast kan je overgevoelig zijn voor geluid en licht en kan het zijn dat je moeilijker eet. Moet je veel huilen, of krijg je woede-uitbarstingen? Dan kan het een goed idee zijn om te kiezen voor rouwtherapie, zodat je de juiste ondersteuning krijgt.

Psychologen

Psychologen kunnen je helpen met het rouwproces en bieden rouwtherapie aan. Psychologen hebben hier ook veel ervaring mee en hebben hiervoor een opleiding afgerond. Je kunt op het internet een geschikte psycholoog vinden bij jou in de omgeving. Kijk altijd op de website van de psycholoog, zodat je kunt zien wat de ervaring is van de psycholoog. Ook biedt niet iedere psycholoog rouwtherapie aan. Het is dus altijd belangrijk dat je dit goed controleert, voordat je contact opneemt met de psycholoog. Heb je een psycholoog gevonden? Neem dan contact op, zodat je op de juiste manier geholpen kunt worden, ideaal toch?

Berichten gemaakt 15

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven